Tiny Towns

Spel van de maand – September 2021

De spreekwoordelijke baksteen in de maag van de doorsnee Vlaming laat zich ook gelden in het bordspellenlandschap. In ‘Tiny Towns’ kunnen de maximaal 6 spelers gestalte geven aan een eigen mini-stadje. Daarvoor beschikken ze elk over een bouwterrein van 16 velden groot.

Elke speler kan putten uit een centrale voorraad grondstoffen in 5 kleuren. Beurtelings duiden ze een materiaal aan dat iedereen moet nemen en op het eigen speelveld plaatsen. Natuurlijk probeert elkeen de grondstoffen zodanig te schikken dat daarmee 1 van de 7 gebouwsoorten kan gebouwd worden. Welke van de mogelijke gebouwen ze uiteindelijk zetten, is ieders eigen keuze. Zo ontwikkelt elke speler een stadje met een variëteit aan bouwsels.

Zodra alle steden zijn afgewerkt, wordt ook duidelijk wie daarbij het best scoorde. Gebouwen of combinaties van gebouwen leveren punten op, terwijl elk leeg bouwveld een strafpunt kost.

Het gaat er dus om goed te plannen maar evenzeer soepel in te spelen op de keuzes van de medespelers. Wie daarin slaagt, verdient het grootste aantal punten en wordt een gevierd architect.

‘Tiny Towns’ is een behoorlijk uitdagend spel, ook al is het spelprincipe vrij eenvoudig. Bovendien zorgt een ruim gamma gebouwen voor steeds wisselende spelsituaties.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

(White Goblin Games | Peter McPherson | 1-6 spelers vanaf 14 jaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: