Dragon Inferno

Spel van de maand – Juni 2022

Smart Games is zowat synoniem van ‘knap bedachte en fraai uitgewerkte solo-puzzelspellen’. Die kwaliteiten vind je onverminderd terug in ‘Dragon Inferno’. Alleen gaat het deze keer niet om een spel voor 1, maar voor 2 spelers. En die hebben allebei de ambitie om op het spelbord het grootste koninkrijk uit te bouwen. Dat het land bezaaid ligt met 8 rode drakeneieren, is tegelijk een hindernis én een kans om de tegenspeler te dwarsbomen!

Beurtelings zoeken de twee tegenstrevers een geschikt plekje voor 1 van hun 7 ‘koninkrijktegels’ – lichtgroen bij de een, donkergroen bij de ander. Als ze daarbij een ei breken, nemen ze dit van het bord en krijgen daarvoor bij de eindafrekening een verliespunt aangerekend. Maar als een ei past in een opening in de tegel, komt de eerstvolgende beschikbare drakentegel in het spel. Als het mogelijk is, moet de speler die een passende plaats geven en daarmee koninkrijktegels overkappen en op die manier waardeloos maken. Natuurlijk probeert hij het zo te schikken dat vooral de tegenstander in de brokken deelt, al valt eigen puntenverlies niet altijd te vermijden.

Het gaat er dus om goed te puzzelen en het juiste moment te kiezen om een drakentegel in te schakelen. Een beetje denk- en telwerk is ook wel handig. Dat dit gebeurt met prachtig spelmateriaal dat fijn aanvoelt, maakt ‘Dragon Inferno’ tot een tof snel spel voor een ruime doelgroep.

Johan & Agnes Witters-Peil

(Smart Games | 2 spelers vanaf 7 jaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: