Neoville

Spel van de maand -April 2022

Je zoekt een spel met een actueel thema? Wat zou je denken van ‘het creëren van een milieuvriendelijke woon- en leefomgeving’? Ik denk aan een spel, waarin je woningen en zelfs wolkenkrabbers bouwt in harmonie met de natuur. Op een groene bouwplek kies je voor hout, op een rotsbodem bouw je in natuursteen,… Verder kan je zorgen voor openbare voorzieningen als elektrische bussen, windmolens of zelfvoorzienende biosferen.

Je wil een spel met toegankelijke spelregels en een overzichtelijk spelverloop? Veel bondiger dan dit kan nauwelijks. Elke speler doet in zijn beurt achtereenvolgens 2 eenvoudige acties. Eerst leg je een extra tegel aan bij je stadsplattegrond die beurt na beurt groeit. Daarna kan je, als je wil, op de pas gelegde tegel een gebouw of een nutsvoorziening plaatsen. Verder hoef je enkel rekening te houden met een paar plaatsingsregels. Natuurlijk hou je ook in de gaten hoe je punten vergaart, want dat is afhankelijk van de uiteindelijke positie van je gebouwen.

Je houdt van spellen die enige planning en denkwerk vergen, maar geen uitgekiende en complexe strategieën? Je zorgt ervoor dat je gaandeweg de juiste tegels kiest om je stad te voltooien. Je schat in waar je op welk moment een gebouw zet. Je bekijkt of je voldoende beurten hebt om je plannen te voltooien. Misschien doe je er ook goed aan om in de gaten te houden hoe je tegenspelers hun stad vorm geven, al was het maar om te voorkomen dat zij er met het gebouw vandoor gaan dat jij voor ogen had.

Als dit is wat je zoekt, dan stel ik je ‘Neoville’ voor.

Johan & Agnes Witters-Peil

(Blue Orange | Phil Walker-Harding | 2-4 spelers vanaf 10 jaar)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: