Mandala Stones

Spel van de maand – Maart 2022

Een eerste blik op het spelmateriaal doet me goesting krijgen. ‘Van dit spel wil ik meer weten!’ In de stijlvolle stevige speldoos zitten aangenaam zwaar aanvoelende spelstenen in zachte kleuren met op elk een fijn mandala-patroon. Die stenen krijgen bij de opbouw een plek in één van de stapeltjes op het sobere centrale spelbord. Ook 4 pionnen die artiesten voorstellen vinden er een plaatsje. Verder heeft elke speler een persoonlijk spelersbord en ligt er nog een mandalabord waar de spelstenen uiteindelijk terecht komen.

Een eerste kennismaking met de spelregels overtuigt me. ‘Dit spel wil ik zeker uitproberen’. Korte en heldere spelregels maken duidelijk waar het om gaat. Beurteling krijgen de 2 tot 4 spelers de keuze tussen 2 acties: stenen nemen of punten scoren door eerder genomen stenen van het eigen bord naar het mandalabord te verplaatsen.
Wie kiest om stenen van het centrale spelbord te nemen, verplaatst een artiest naar keuze en mag vervolgens stenen van de aangrenzende stapeltjes naar het eigen bord verhuizen.
Wie wil scoren, bekijkt welke verzamelde stenen daarvoor in aanmerking komen, int de bijbehorende punten en plaatst de gescoorde stenen op het mandalabord. Daarbij valt eventueel nog een extraatje te verdienen.
De beide acties gebeuren volgens strikte regels, waarbij posities, volgorde en timing van belang zijn.

Een eerste partijtje maakt me duidelijk: ‘Dit spel wil ik absoluut nog spelen, al zal ik wellicht vaak de mist in gaan’

Johan & Agnes Witters-Peil

(White Goblin Games | Filip Głowacz | 2-4 spelers vanaf 10 jaar)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: