Droomcruise

Spel van de maand – december 2021

Waan jezelf de eigenaar van een luxe cruiseschip en verwen jouw veeleisende klanten. Zo word je winnaar van ‘Droomcruise’, tenzij je tegenspelers het nog beter aan boord leggen, natuurlijk.

Je bent kapitein op een prachtig jacht, gedrukt op stevig karton. De passagiers staan aan wal te drummen en bezorgen je overwinningspunten als jij hen de beste service weet te bieden. Haal je dat gezin met veeleisende pubers aan boord om veel punten te kunnen scoren? Of toch liever het oudere koppel dat vooral rust zoekt? Zet je koers naar Athene om de cultuurtoeristen te plezieren? Leg je aan op Corsica, zodat de natuurliefhebbers aan hun trekken komen? Of blijf je wat langer op zee, zodat de accommodaties aan boord renderen? Richt je een massagesalon in, of kies je voor een zwembad of een basketveld? Dat gebeurt allemaal door uit een beperkt aantal beschikbare kaarten de juiste keuze te maken en die kaarten zo efficiënt mogelijk te combineren. Als je de wensen van jouw passagiers weet in te vullen, dan scoor je hopelijk de nodige punten om tot meest succesvolle kapitein te worden uitgeroepen. Da’s een behoorlijk pittige opgave, want je hebt hooguit een uurtje en een 7-tal spelronden om dit waar te maken.

Zware strategische keuzes of complexe planningen op lange termijn komen er niet aan te pas bij ‘Droomcruise’. Je beleeft aan dit sfeervol uitgevoerde spel reeds veel plezier met een beetje van dat alles.

Johan & Agnes Witters-Peil

(Jumping Turtle Games | M. Schuster & M. Kischkel | 1-4 spelers vanaf 8 jaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: