Meeple Land

Spel van de maand – Mei 2021

Er gelden strikte toegangsregels in de pretparken. Slechts een beperkt aantal bezoekers mag binnen en dan nog enkel als er in de attracties plaats voor hen is. In de huidige omstandigheden klinkt dit vertrouwd, al gaat het hier louter om de spelregels van ‘Meeple Land’.

Elk van de spelers bouwt zijn eigen pretpark door tegels met attracties of diensten te kopen en die op de eigen plattegrond te schikken. Er is een ruim gamma beschikbaar, duur of minder duur, met plaats voor meer of minder bezoekers.
Wie beslist om in de lopende ronde niet verder te investeren, mag een bus met bezoekers -meeples- naar zijn park halen. Zodra alle spelers een bus voor hun park hebben staan, mogen de meeples voor wie er plaatsen beschikbaar zijn er in.
Bij de tussentijdse waardering krijgen de spelers die meer bezoekers wisten te plezieren extra middelen om in hun park te investeren. Na 4 ronden eindigt het spel en is het tijd voor de eindwaardering.

Pas dan blijkt wie goed en wie beter heeft geïnvesteerd. Veel bezoekers in het park en een ruim aanbod aan verschillende attracties leveren veel punten op; bezoekers die niet binnen raakten en doodlopende paden in het park zorgen voor verlies.

‘Meeple Land’ biedt meer uitdagingen dan de vrolijke vormgeving kan doen vermoeden. Er komt heel wat planning en ruimtelijk inzicht aan te pas om de meest succesvolle parkuitbater te worden.

Johan & Agnes Witters-Peil – speltafel.wordpress.com

(Blue Orange | C. Allard & F. Guérard | 2-4 spelers vanaf 8 jaar)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: