Point Salad

Spel van de maand – April 2021

Groenten krijgen een hoofdrol toebedeeld in ‘Point Salad’. De spelers gaan naar de groentemarkt en schaffen zich uien, tomaten, sla en andere groenten aan. Daarmee kunnen ze immers punten vergaren door de meest winstgevende groenteslaatjes te presenteren.

Op de ene zijde van de 108 kaarten staat 1 van de 6 groenten afgebeeld; op de andere zijde telkens één van de vele mogelijke voorwaarden om punten te verzamelen of te verliezen. ‘7 punten voor wie het minste wortelen heeft’. ‘8 punten voor elke combinatie van tomaat, kool en ui’. ‘2 punten per paprika, 2 punten per kool maar 4 verliespunten voor elke sla’.

Het spelprincipe kan nauwelijks eenvoudiger. Wie aan de beurt is, kiest uit de 9 openliggende kaarten (6 groentekaarten en 3 kaarten met scoremogelijkheden) ofwel 2 groentekaarten ofwel 1 scorekaart. Die legt hij zichtbaar voor zich. Eventueel mag hij ook één van zijn scorekaarten omdraaien om er een groentekaart van te maken.
Zodra alle kaarten een eigenaar kregen, kunnen de punten worden geteld. Hoeveel winst of verlies leveren de verzamelde groenten op volgens de eigen scorekaarten?

Daarmee heeft het spel alvast één kwaliteit gemeen met de plantaardige hoofdrolspelers: een lekker en gezond, een leuk en vlot tussendoortje.

Johan & Agnes Witters-Peil

(White Goblin Games | M. Johnson, R. Melvin, S. Stankewich | 2-6 spelers vanaf 8 jaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: